youtube

vineri, 21 decembrie 2012

Ruşine mayaşilor! - Nicolae Geantă

Nu, nu e vorba de mayaşii din Mexic. Chiar dacă acum au dat-o la-ntors că 21 decembrie nu e sfârşitul lumii, ci al unei ere. Că de mâine începe alta. Ci ruşine tuturor acelora care au batjocorit ideea de sfârşit al lumii. Ei sunt mayaşii inconştienţei umane.

Unii s-au pitit în buncăre, alţii au aşteptat extratereştrii. Unii au sărbătorit în discoteci, cu DJ în vestimentaţie de preot şi stipteasse cu aripi de înger. Cineva vrea să zboare cu balonul. Altcineva vrea să fie îngropat cu damigeana...



O lume lipsită nu numai de cultură biblică, dar şi de bun simţ. O lume care încearcă să ironizeze moartea. Sfârşitul. La ce ar folosi cuiva un buncăr? Sau cumva, acolo nu se moare? Poţi păcăli moartea câţiva ani, dar după aceea? Iar dacă e sfârşitul lumii, atunci sigur vor sfârşi şi cei ascunşi în buncăre. Mânia lui Dumnezeu te găseşte oriunde. Cei ce vor să-şi fenteze sfârşitul, cum ar putea (de-ar reuşi) să trăiască singuri? Fericirea e numai când ai cu cine să te bucuri. În relaţie cu ceilalţi.

Ştim cine e dirijorul din spatele diversiunii. E Satan, e Dracu' cel vechi. E învinsul de la Golgota, care ştie că întoarcerea Învingătorului de pe Cruce e iminentă. Dar, ca să pară o fantasmagorie, el joacă un teatru ieftin. Promovând minciuna sfârşitului care nu are loc, diavolul ştie că oamenii nu vor mai crede nici în revenirea lui Hristos.

Mii de ani a încercat Defăimătorul să oprească prima venire a lui Mesia. Să-i distrugă genealogia. Dar într-o noapte, Hristos a sosit în lume în ieslea Betleemului. De alte 2000 de ani satan încearcă să oprească revenirea Răscumpărătorului. Dar într-o zi Hristos se va întoarce după Biserică. Nu-i treaba noastră când e ziua aceea. Treaba noastră e să veghem...

Nicolae Geantă

Un comentariu: