youtube

miercuri, 10 octombrie 2018

Stelele lui Dumnezeu pe pămãnt - de Nicolae.Geantă

Pavel le spune Filipenilor (2:15): "străluciţi ca nişte lumini în lume". Iar Efesenilor (5:8): "umblaţi deci ca nişte copii ai luminii". Asta pentru că Domnul Isus a afirmat: “Voi sunteți lumina lumii!” (Matei 5:14) Sunteţi stelele lui Dumnezeu!

Stelele strălucesc numai în întuneric. Ziua ele nu se văd niciodată. Sunt luminători în noapte. În biserică, spunea Vladimir Pustan, e mereu zi. Strălucirea creştinului se vede numai afară, în lume. Cu cât lumea e mai păcătoasă cu atât el trebuie să fie mai luminos. Să se vadă de departe. Tare mă tem că la multe stele nu se vede!


Stelele strălucesc modest faţă de Soare. Nu pot lumina orice ungher, dar pot rămâne călăuze. Nu încercaţi în biserici să străluciţi mai mult decât Hristos. Nu pastorii, nu cântăreţii, nu comitetul sau bogaţii trebuie să iasă în evidenţă după adunare, ci Hristos!

Stelele pot face ceea ce Soarele nu reuşeşte niciodată!!! Să lumineze în întuneric. Nu trebuie să trimitem pe Iehova la spitale să cerceteze bolnavii. Ci noi trebuie să ajungem cu banane, cu compot, cu pamperși. Nu Hristos trebuie să îmbrace săracii, ci biserica. Să faceţi ceea ce e de datoria dvs. Dumnezeu şi-a făcut partea Sa. Grozav de bine!

Stelele rămân mereu pe cer. Şi mâine seară, şi poimâine. Și iarna, și când frunzele cad, și chiar dacă plouă. Sunt prezente mereu. Rămâneţi în biserică. Nu numai duminică, ci şi luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă. Nu fiţi creştini de ziua a şaptea numai, nici absenteişti de ziua întâi. Fiţi pocăiţi de toate zilele!

Stelele sunt lăsate ca nişte călăuze. Steaua Nordului te duce spre Arctica. Când treci Ecuatorul la antipozi, pe cer apare Steaua Sudului. Luceafărul se vede dimineaţa. La miezul nopţii vezi Cloşca, Orionul, Carul Mare. Să fiţi călăuze pentru rătăciţi. Străduiţi-vă să le arătaţi direcţia bună. Uriașă atenție: Dacă nu călăuzești pe nimeni NU ești stea!

Stelele Universului sunt efemere. Se trec. Se consumă, se sting. Mor. Stelele lui Dumnezeu sunt veşnice. Păcătoşii sunt mai eterni decât stelele! Şi noi ne numărăm printre ei!

Ați fost chemați să fiți stele! Atenție: Stelele nu mint niciodată! 
Nicolae.Geantă
Biserica Punct București



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu