youtube

sâmbătă, 6 iulie 2013

Simplitatea - Nicolae Geantă

Prin excelență nu ne plac lucrurile simple. Vrem totdeauna ceva complicat, complex. Să mai punem un buton în plus. Să apgradăm noi viața, biserica. Mesajul crucii, al pocăinței.

"Uitați- vă la crini", ne-a povățuit Domnul. Sunt simpli și totuși maestuoși. Nici Solomon n-a .avut eleganța lor. Iar când te apropii de ei... Te îmbată mirosul! Aici e cheia: lucrul simplu privit de aproape!

Marea e simplă întindere de apă. Plictisitor de netedă. Dar când te apropii de ea, valurile, curenții, mareea, peștii, scoicile spun profunzimea ei. Zăpada e frumoasă pentru că e simplă. Albă. De la un cap la altul. Dar când privim cu atenție un fulg de nea... E operă de artă. Deșertul simplu pare urât, un imens câmp cu dune și ued-uri (văi seci). Însă fiecare bob de nisip are povestea lui. Lucrurile simple au virtuți. Dar virtuțile nu se văd decât cu lupa iubirii. Cine are curaj să iubească?

Când privești de departe lanul de grâu vezi un simplu covor auriu. Când te apropii însă vezi spicele aplecate. Dar și neghina.

Nicolae Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu