youtube

miercuri, 13 noiembrie 2013

Nevoia de Neemia - de Nicolae Geantă

Avea de toate. Haine de firmă. Salariu în valută. Apartament de cinci stele. Mâncăruri alese. Muzică fină. Party zilnic. Serviciu de invidiat. Nu se murdărea de vaselină ca mecanicii de trolii. Nici de pacură. Nici de cărbunii din mină. Nu înmâna decât pahare. Lui îi mergea strună, fraților săi tare prost. El avea protecția regelui, țara sa era neprotejată. Dar, a primit o scrisoare ce i-a schimbat look-ul. Ar fi putut să trimită la Ierusalim un TIR cu ajutoare. Sau să le bage 30 de salarii de pe card. Dar, a preferat să se trimită pe sine. Ce i-ar folosi lui Dumnezeu toate darurile cuiva dacă nu s-ar dărui el?

A lăsat paharul și a ridicat mistria și sabia. Evident că nu zidise niciodată. Dar era alături de Ziditor. Cu El toate proiectele pot fi finalizate. Zorobabel a reparat Templul, Ezra a reparat Credinta, iar el, Neemia, trebuia să repare zidul cetății. Degeaba ai biserică și Biblie dacă ai gardurile dărâmate. Dacă nu e protecție, vrăjmașul e și afară și înăuntru.

Nu stați nepăsători față de ruinele din jur. Familia, școala, biserica, societatea, țara, toate se ruinează. Viața ne e aglomerată de prea mult moloz. La mistrii fraților! Cârpiți viețile, tencuiți relațiile, zidiți dragoste! (Dar nu vopsiți peste rugină!). Fără ziduri, și noi, și Biserica, și Hristos suntem batjocoriți, ocărâți. Nu trăiți ca lumea, fără limite. Cumpărați-vă mistrii bune! Și fetele. Fetele lui Șalum au lucrat cot la cot cu băieții. Fiecare în dreptul casei lui!


Nici n-a-nceput să întindă prima mână de glet Neemia că l-au și amenințat împotrivitorii. Întotdeauna când construiești apar cârcotasii, gică-contriștii, pompierii! Oriunde are Dumnezeu un plan de construcție, are si diavolul un plan de demolare. E cu tancul pornit...

Zidiți cu o mână și cu cealaltă apărați-vă! Luați-vă mistrii dar și săbii ascuțite! Vrăjmași nu sunt doar afară ci și înăuntru. Nu doar lumea, ci și Biserica e plină de Tobiași și Sanbalați. Care se ambalează. Ei vor să ne coboare de pe ziduri. Rezistați asediului. Sunteți Masade sfinte!

52 de zile a zidit Neemia. Apoi? S-a dus înapoi la palat ori în vacanță în Tenerife? Nu. A început restaurarea teocrației! L-a chemat pe Dumnezeu. Căci, nu mai fusese între ruine! A chemat poporul să audă Tora. Fără cuvintele vieții degeaba 'nalți ziduri. Apoi și-au luat împreună angajamente! În scris și cu ștampilă! Degeaba chemi pe Dumnezeu dacă nu te predai Lui. Când s-au întors la Scriptură, evreii și-au vizualizat păcătele. Au văzut și că trădătorii erau chiar oamenii religioși. Fugiți de cei ce au Scriptura pe amvoane și nu in inimă.

Trebuie clonat Neemia. E nevoie în Biserici de tipi care să zidească și să lupte! Să consolideze, să ridice moralul. Să vegheze, să învingă păcatul. Să nu facă compromis. Să se dedice pe sine...


Stați cu ochii pe Hristos. Întorceti-vă acolo unde l-ați lăsat. Dați molozul la o parte din viață, din biserici. Fiți gata să dați socoteală oricui. Luați mistria, sabia. Dar și Biblia.

* apărut pe 13 nov. 2013 la ciresarii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu