youtube

joi, 14 august 2014

De patru ani... Rouă pentru Suflet - de Nicolae.Geantă

Patru ani au trecut de când cunosc grupul "Rouă pentru Suflet". Niște tineri rromi care au crescut sub ochii mei ca bambusul: repede și drept! Atunci majoritatea erau copii. Construiseră o biserică din chirpici. Azi, șapte tineri sunt la facultate! Raluca e deja învățătoare. Foarte iubită. La copiii de români. Alice va susține licența în toamnă. Ceva medicină. Mona și Larisa sunt studente la medicină, Samuel la mecatronică, Moise la construcții și Aron la drept. Anca, Leea și Filip sunt clasa a XII-a, Luiza și Iosif - soliștii trupei - sunt într-a X-a.

Acum patru ani erau 15-20 de copii la biserica lor. Azi, sunt peste 100. Cca 60 de copii vin zilnic la centrul social. Aici mănâncă o hrană caldă, fac temele, se spală, învață să cânte, să se roage. Să se pocăiască. Anul ăsta, nici un copil de rrom din Boldești n-a rămas nici corigent, nici repetent! Din toamnă alți 50 de copii vor să vină la centru!

Acum patru ani tinerii aveau nevoie de evangheliști. Astăzi ei fac evanghelizare! Numai în 2014 am țesut împreună mii de km prin România: seri de tineret, evanghelizări, botezuri, nopți de veghe,  tabere, spectacole de caritate... Biserici de români sau rromi. Creștini după Evanghelie, penticostali, baptiști, lutherani. Totul pentru slava lui Hristos!

Tinerii cântă superb. Orice gen de muzică creștină. De la cor la cântări în romales. (Mulțumim dirijorului Eduard Teodorescu din Ploiești care le-a dezvoltat vocile!). Totul se cântă live. Fără negative. Organista grupului, Ancuța Oprișan, cântă la clapă și în somn. Numai că Yamaha ei e veche, lipită cu... scoci și de ceva vreme cu o piesă lipsă! Trebuie să fie conectată la stație. Altfel cântăm pe mute! Se descurcă foarte bine. Și Paganini a susținut un concert cu o singură coardă la vioară! Sonorizare nu avem. Sau am avut, dar prea firavă pentru grup. Avem doar două microfoane. Și un mixer. Boxele au "pușcat", vorba bihorenilor. Prin urmare la fiecare eveniment avem inima cât puricele. Sonorizarea ne joacă mereu feste. Pentru că alții o au, alții o reglează. Unii ne taie microfoanele, dau sunetul încet... Dar la voci nu pot să umble. Mă întreb uneori: de ce noi trebuie să ne chinuim fără sonorizare adecvată și unor biserici le putrezesc boxele prin beci? Ori prin pod...

De aproape un an rromii din Boldești și "Rouă pentru Suflet" au demarat construcția centrului social. La parter vor fi săli de clasă, cantină, bucătărie, spălător. La etaj va fi biserica. Peste 200 mp. În prezent se construiește. Numai o săliță e funcțională. De vreo 60 mp. Acolo e și school after school, și cantină și biserică! E foarte înghesuită. Biserica shushi. Fonduri sau sponsori nu sunt. Dar Dumnezeu nu doarme nici nu dormitează! Nu vin fondurile pe țeavă, ci cu picătura. Dar vin... Sunt așteptate cu bucurie!

Duminică sunt programate botezuri noutestamentale. Căci rromii se pocăiesc. Renunță, vorba pastorului lor - Viorel Oprișan, la "nu se poate!". Dumnezeu schimbă inimi, transformă vieți. Face oameni noi. Într-o perioadă de criză morală, socială, financiară...

Acum patru ani nu știam că voi fi asimilat de Rouă pentru Suflet. Că astăzi vom un întreg. Nu știam că Dumnezeu ne va purta pașii prin locuri unde doar puneam degetul pe hartă! Ce pot să spun? Sunt mândru de ei! Nu doar eu, ci toți care i-au cunoscut!

nicolae geantă

2 comentarii:

  1. Frumos frate Nicu! Mergeti impreuna inainte! Domnul sa dea rod peste rod in ce priveste sufletele care se pocaiesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Cri,
      Mi-ai lipsit în ultima vreme!
      Merci pentru dragostea ce ne-o porţi. Şi pentru ajutor! Eşti zahăr pentru noi!
      Dumnezeu să te binecuvânteze!

      Ștergere