youtube

vineri, 3 octombrie 2014

Ce putem ajunge fără dragoste - de Nicolae Geantă

Fără dragoste unii au devenit parteneri infideli. Curvari. Sau Iude. Alții fii risipitori. Unii au devenit despoți. Genocizi. Criminali. Alții stânci de indiferență. Și nu doar atât…

Fără dragoste pot ajunge un instrument dezacordat. Un gong zgomotos. Un chimval zăngănitor, zice mai plastic Pavel. Dezacordate, corzile inimii noastre dau sunete false! Înșeală. Autoînșeală. Trâmbița nu are voie să sune fals. Nici mărturia creștină!

Fără dragoste pot deveni valoare nulă! Nonvaloare. Un nimic! Unde dragoste nu e, nimic nu e, spunea Marin Preda. Pentru că orice-aș avea, orice-aș fi, fără dragoste sunt zero. Dragostea e raportul dintre om și Dumnezeu. Fără legătura asta, zice Petru Țuțea, nu poate fi posibilă nici o morală. Și fariseii aveau valoare, dar pentru Dumnezeu era nulă! Aveau religie nu și Dumnezeu!

Fără dragoste pot fi o torță pentru iad. Pot să-mi ard trupul ca jertfă pentru cer, dar dacă nu iubesc oamenii nu-mi folosește sacrificiul. Un trup în flăcări, dar fără dragoste, e o jertfă de nebun! Un trup în flăcări, dar fără dragoste, nu luminează! Nu-i semn de martir. Nu contabilizează îngerii.

Nu ne-a chemat Dumnezeu la o gălăgie sfântă… Nu ne-a chemat nici la slujire fără preț. Și nici atât să fim combustibil pentru Satana! Și totuși unii o fac…

Iubiți! Turați la maxim. Cine nu iubește nu este al Lui! Cine nu iubește este un ucigaș. Cine nu iubește este în moarte! (Ioan 3:10, 14, 15). Cine n-are dragoste, n-are Dumnezeu!

Nicolae.Geantă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu