youtube

duminică, 4 decembrie 2016

Frămãntări de duminică - de Nicolae Geantă

1. Mică rețetă pentru succes 

Oamenii se nasc pentru a reuși, nu pentru a eșua, spunea Ralf Emerson. Și totuși, când privesc în jur văd mai puțini campioni decât looseri.

Angajamentele pe care le luăm în viață se bazează fie pe dragoste, fie pe frică. Prea mulți oamenii însă își aleg calea fricii... Și frica nu aduce deloc victorii!

Succesul, spunea Winston Churchill, înseamnă abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără să îți pierzi entuziasmul. Fii ca Edison care a stricat o mie de becuri până a funcționat unul. 


Tot ce am construit, tot ce am câștigat, tot ce am realizat, într-o zi se va degrada. Dar ce a fost în inimă va rămâne! Tu, ce ascunzi în inimă?

Cel care mută un munte începe întotdeauna cu pietre mici, spunea Confucius. Fă tot ce poți cu puterea ce o ai azi. Mâine muntele s-ar putea să crească.

Adevăratul succes este ce ești, indifierent cu cine ești, indiferent ce ai, dar nu indiferent cine ești, spunea Marian Mocanu. De aceea, te sfătuiesc: încearcă să fii un om de valoare, nu neapărat de succes!

Oamenii caută însetați pacea. Dar ca s-o găsești cu adevărat trebuie să renunți la armură. Și, bineînțeles, la arme! 

Steve Jobs, după ce a fost depistat cu cancer a spus: "Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Într-o zi sigur vei avea dreptate". Și totuși mulți dintre noi ne credem nemuritori. Altfel nu înțeleg de ce facem atâtea tâmpenii...

Victoria e posibilă în ciuda circumstanțelor imposibile. Dar trebuie nu doar să crezi asta, ci să și lupți!

Dumnezeu e garantul victoriei! Totuși cei mai mulți oameni speră să cãștige fără acest Accesoriu! 

Nu uita niciodată că timpul tău e limitat! Prin urmare nu trăi viața altuia! 

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu