youtube

sâmbătă, 24 iunie 2017

Tu ce gaz torni pe foc? - de Nicolae.Geantã

Proverbe 26:20 "Când nu mai sunt lemne focul se stinge, si când nu mai este niciun clevetitor cearta se potoleste"

Oamenii sunt niste chibrite ce se aprind la prima atingere. Dacã sotia a ridicat cumva tonul explozia sotului are loc in secunda doi. Dacã un copil ne dã o replicã cumva, isi spune pãsul, atunci cârpeala e forma cea mai des de corectie. Dacã vecinul, seful, colegii de muncã sau scoala ne-au iritat suntem pregãtiti sa devenim sirene... Alarma face totdeauna zgomote stridente.  Iar focul aprins creste in intensitate!

Dacã se aprinde un foc de mânie noi trebuie sã-l lãsãm sã se stingã, spune Solomon in Proverbele citate mai sus. Focul nu arde dacã nu-i intretinut!

Pastorul Iacob Coman zicea cã "dacã ne-ar lua foc masina am sari agitati sa stingem incendiul. Dar când se aprinde focul vorbelor intre semeni noi tot punem lemne mai departe. Oare-s mai valoroase fiarele decât cei dragi?"

Din nefericire asistãm in zilele noastre la o multime de focuri incinse. Clevetiri care nu se mai sfârsesc, ar zice Cornilescu. Urmãriti cotidianul, stirile, aspectele de familie. Pânã si bisericile au copiat virusul incendierii negative. Iar Netul e plin de gaz turnat pe foc! Si conflictele in loc sa se stingã ard grãmezi uriase de fapte!

Dumnezeu ne invata sa nu fim incendiatori pentru diavol. Focurile atâtate de Satana nu trebuie alimentate. Ci numai focul Duhului Sfant. Acela aduce pace, bucurie, fericire... 

Tu ce gaz pui pe foc? Si pentru cine? 

Nicolae.Geantã
Romford, London



Un comentariu:

  1. Gazele sunt nocive si ucigatoare,doar uleiul produce flacara vindecatoare...
    Binecuvântari sfinte.

    RăspundețiȘtergere