youtube

vineri, 30 iunie 2017

Viața ca o alegere - de Vladimir Pustan

Există alegeri pe care le facem în viață și pe care Dumnezeu le binecuvântează cu bucurie. Există alegeri la care Dumnezeu zice ”NU” cu hotărâre. Și există alegeri pe care le facem și la care Dumnezeu nu zice nimic. Ne lasă să ne descurcăm singuri…

Eu cred că aceste poziții ale lui Dumnezeu sunt date de felul în care facem aceste alegeri și mai ales de motivația lor.

Filosoful Xenofon, un elev al lui Socrate, a primit o invitație de a merge la Sardes pentru a preda la o școală deschisă de curând. A plecat așa cum era obiceiul să consulte oracolul dar n-a întrebat dacă să meargă sau nu ci în ce fel să facă lucrul acesta. Iar pentru această poziție Socrate l-a dojenit.

Alexandru Macedon era să o bată pe preoteasa de la Delphi, până aceasta i-a spus că e de neînvins. Din ziua aceea n-a mai cercetat oracolul spunând că nu mai are ce să-i spună nou.


În locul lui Iuda, apostolii l-au ales pe Matia prin tragere la sorți dar de Matia nu s-a mai auzit nimic după aceea…

Pavel a fost oprit prin proorocie la Agab în casă de a se duce la Ierusalim. Nu a ascultat, iar restul e istorie…

Cel mai mare dușman al unei alegeri este formula ”Așa simt eu…” . Iar simțurile sunt înșelătoare ca inima și sunt tributare stărilor de moment. Poate mâine nu mai simți la fel…

Încercăm să convertim voia noastră în voia lui Dumnezeu și apoi ne mirăm de ce tace cerul…

Binecuvântat e deci, cel oprit pe loc în fața unei uși închise.

După ce-și va pipăi cucuiul va cânta laude… A aștepta vremea lui Dumnezeu nu-i slăbiciune ci nemărginită putere. Dar lucrurile acestea nu vin decât odată cu maturizarea spirituală și cea fizică.

De aceea bucurați-vă încă de vara ce se trece… Nu costă nimic…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu