youtube

miercuri, 8 noiembrie 2017

Mic dejun cu rugăciune. Grupul Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului României

invitați
Ediția XII-a. Evenimentul a debutat în 1994 prin regretații pastor Petru Dugulescu, și poetul Ioan Alexandru. În 2017 a unit sute de persoane. De toate confesiunile creștine, de toate culorile politice. Corp diplomatic. Români, americani, coreeni, europeni, africani. 12 state prezente. 
Evenimentul din 8 Noiembrie a fost deschis de deputatul bihorean Florica Cherecheș, președintele Grupului Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului. După ce s-a intonat imnul României a urmat la microfon Lidia, fiica lui Petru Dugulescu. “Isus, iubește și unește... Îmi doresc ca sala aceasta să devină neîncăpătoare. Și tot Parlamentul și președintele României să fie aici!”. (De remarcat că nici domnul Johanis, nici premierul, nici cei doi președinți ai Senatului sau Camerei Deputaților nu au fost prezenți, chiar dacă au fost invitați).
Titus Corlățean

Arhimandritul Beniamin, un preot ortodox și altul catolic au continuat cu rugăciune și benedicție. Apoi Corul Seminariștilor ortodocși au cântat “Tatăl nostru”. După care a urmat Micul dejun...


După ora 9,00 au început dezbaterile din cadrul temei “Integritate în sfera publică”. În cadrul acesteia, Benoni Ardelean, vicepreședinte al Senatului a afirmat că “Acest locaș (Parlamentul, n.r.) a fost destinat de Ceaușescu să fie centrul comunismului din România. Dar astăzi...” Ardelean a vorbit și despre etică și morală: “Când scoți pilonul etic din lege, morala, legea devine proscrisă”.
preotul Stelian Tofană

Stelian Tofană, profesor la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. a avut un discurs despre “Personajul Colectiv” care momentan lipsește din România. “Trăim într-o societate ultrasecularizata, ultraconsumistă..., aflată într-un pericol de naufragiu” a spus preotul Tofană,  are a mai subliniat ca România e amenințată de două pericole: cel al pierderii identității ca țara creștină și cel al dublei Evanghelii. “
Personajul colectiv, este format din mine și din tine. Cum acționezi tu in spațiul colectiv, economic, social, politic? Unde esți? Încearcă să devii personaj colectiv”, a provocat preotul Tofană asistența.

Marius și Rut Botnariu
alături de Titus Corlățean
Titus Corlățean a vorbit despre unitate, familie și referendum. “Până la familia Bodnariu, noi nu discutam suficient despre familie în public. Dar odată cu mobilizarea pentru ei am simțit ceva nou: “sentimentul unității, a declarat Senatorul bucureștean, care a cerut publicului să refuze să mai fie conformist când vorbește de sistemul de valori în care crede. “Vom reuși să avem votul final în Senat! Apoi, dvs, actorul colectiv, veți duce la final victoria pentru familie,” a mai concluzionat Corlățean.

Familia Botnariu și parlamentrul
moldovean Vasile Ghilețchi
Pe la microfon au mai trecut familia Botnariu, care împreună cu copii au cântat “Aleluia” (Toată sala s-a ridicat in picioare să îi filmeze cu smartphone-ul!); Valerius Ghilețchi, parlamentarul moldovean din Chișinău, Nicholas Senslee, fost șef al poliției din California, pastorul american Ron Brown, care de vreo 15 ani vine in România unde a construit vreo cinci clinici pentru tinerii care de dopează și care crede că “a fi integru înseamnă a fi onest, o calitate care arată că in om este chipul lui Dumnezeu!” Și Robert Rober Sigartău, secretar general al PNL. Tãnărul bistrițean a citat și din Proverbe 11:11 “Prin binecuvântarea oamenilor drepți... Dacă am citi Biblia am învăța cum se face adevarata politică”,a concluzionat deputatul creștin.
Nicolae Geantă
Mircea Roșca și un grup de prahoveni












După ce a urmat o jumătate de oră de pauză, timp în care s-au făcut fotografii, evenimentul a continuat în sala Nicolae Iorga, cu o nouă dezbatere. De data aceasta au mai vorbit Liviu Axinte, președinte Comunitatea Penticostală Suceava (care a cerut provocarea: “suntem chemați să scriem istorie... să ne apărăm familia”), Victor Opaschi - secretariatul pentru culte, 
Mihai Neamțu, Jane Lasonder, o britanică ce a locuit 20 de ani in Olanda și a văzut drama femeilor, mai ales a prostituatelor. (Jane a oferit tuturor celor prezenți volumul “Alertă Roșie”, care tratează povestea traficului de persoane), și alții.
Florica Chirecheș

La final Florica Cherecheș a oferit participanților diplome. “A fost ediția cu cel mai mare număr de participanți” a spus deputatul din Oradea, care a tras și concluzia recepției : “se pot negocia multe lucruri; nu și integritatea!”

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. "Bagati de seama sa nu va însele cineva.Fiindca vor veni multi în Numele Meu si vor zice: 'Eu sunt Hristosul.' Si vor însela pe multi"

    "Oricine pune mâna pe plug si se uita înapoi nu este destoinic pentru Împaratia lui Dumnezeu."

    Fiti binecuvântati si luminati !

    RăspundețiȘtergere