youtube

marți, 13 decembrie 2011

România şi viteza la Internet

Pentru a descărca ceva de pe Internet la Cracovia, m-au trecut toate transpiraţiile! "Frate, parcă Netul polonezilor merge cu lemne!", i-am spus telefonic unui coleg din Bucureşti. "Neculai, tu nu şti că România are cel mai rapid Internet din Europa?"...

România nu numai că are cel mai rapid Net din Europa, dar ocupă chiar locul 2 mondial la viteza de descărcare (1.909 kilobiţi/secundă - kbps), conform unui studiu realizat de Pando Networks, find întrecut doar de Coreea de Sud (2.202 kbps). Românii au un Internet de 3 ori mai rapid decât ungurii, americanii, francezii sau britanicii și de 146 de ori mai rapid decât în țara cu cea mai lentă conexiune la Internet – Republica Democrată Congo (13 kbps). (USA nu trece de o viteză echivalentă a 616 kbps! - loc 26 mondial, Franţa 604 kbps,UK 599 kbps, Canada 579 kbps,  China 245 kbps).

În plus, Bucureşti şi Adover (USA) sunt singurele oraşe din afara Coreei de Sud, care intră într-un top 10 al metropolelor (Bucureşti - 2.665 kbps). În primele 10 oraşe ale lumii ca viteză de internet, capitala României ocupă locul 7, iar Iaşi şi Constanţa locurile 9 şi 10! Cel mai bine stă oraşul sud-coreean Seocho (3.300 kbps), iar cea mai slabă viteză de download o are capitala Algeriei (45 kbps).

România are şi cel mai rapid internet mobil din Europa (prin Orange) şi este una dintre puţinele ţări de pe glob care poate implementa Internetul de mâine! Unul dintre avantajele României în domeniul telecomunicaţiilor este că deşi a intrat târziu pe această piaţă, are o infrastructură nouă, şi nu învechită, care să limiteze variantele de dezvoltare viitoare.

Bravo România! Încă un loc mai sus!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu