youtube

sâmbătă, 4 mai 2013

Teorii greşite despre Învierea Domnului Isus Hristos


Text: Matei 28:11-15
Invenţio
Jimmy era un băieţel de 8 ani cu dizabilităţi. Doamna învăţătoare se chinuia să-l înveţe să deschidă gura, să scrie măcar o literă. De Paşti ea a organizat un concurs: cine reprezintă cel mai frumos Învierea. Copii au făcut cruci, ouă şi iepuri. Jim a adus un ou alb. Copiii au râs. Mai ales că oul era... gol!

Trăim în vremuri tulburi prieteni, când cei mai mulţi râd de noi, de cei câţiva care mai credem în Înviere. În adevăratul sens al cuvântului. Să nu uitaţi: batjocorile lor neargumentate nu sunt decât gloanţe oarbe. Învierea este însă un tun de foc! Oricine luptă împotria ei se va face de ruşine!

Dispoziţio
Încă din dimineaţa Învierii, Satan a încercat să umbrească cel mai important eveniment din lume! Preoţii mai de seamă au chemat soldaţii romani, le-a umplut pungile cu bani şi i-a sfătuit să mintă. Să spuneţi: "ucenicii Lui au venit noaptea pe când dormeam noi şi l-au furat" (Matei 28:13).

1. Teoria trupului furat nu poate rămâne în picioare nici o secundă. Dacă soldaţii au adormit trebuiau aspru pedepsiţi. Cadavrul lui Isus trebuia căutat în toate ungherele, scos şi rarătat lumii întregi! Apoi, credeţi că printre ucenicii nu ar fi fost nimeni care să ciripească? Ori vreun intrus, vreun şarlatan asemeni lui Chillon din "Qvo Vadis" nu ar fi suflat despre cadavru?

2. Teoria leşinului - zice că Isus n-ar fi murit pe cruce! Că suferinţa i-a provocat un leşin, făcându-L să pară mort. Apoi aerul rece al mormântului l-a resuscitat. N-a fost înviere, ci trezire din leşin. Ca să susţinii o asemenea gogoriţă trebuie să infirmi istoria evangheliei. Nimeni, nici măcar iudeii, până  în secolulu XVIII nu a contestat că Isus a fost bătut, răstignit, mort, pus în mormânt decedat, îmbălsămat. Atât ucenicii cât şi romanii au confirmat asta! Cum e posibil ca un om ce-a fost leşinat să dea o piatră de două tone la o parte? Cum să treci neobservat de gărzile romane? Dar giulgiul, cum e posibil să fie aşezat sul?

3 Teoria halucinaţiei - zice că mintea ucenicilor le-a jucat feste. Erau atât de înrobiţi de Isus încât nu au putu să admită că a murit! Această teorie încalcă psihologia umană! Este imposibil ca o halucinaţie să se declanşeze la doi oameni simultan, ca o credinţă exaltată să cuprindă minţile câtorva zeci de persoane cu aceeaşi "vedenie"! Halucinaţiile, visele, sunt individuale. Asta o spune ştiinţa! Apropos, e cineva care îşi aduce aminte ce am visat eu aseară? Ştiţi ce se face că uită această teorie? Mormântul gol!

4. Teoria mitului - zice că Biserica a împrumutat mitul învierii la o sută şi ceva de ani după răstignire! E teoria Zeitgeist. O prostie! Ceea ce ignoră teoria este mulţimea! (Pavel face trimitere la o mulţime de oamenii în viaţă care au văzut pe Hristos înviat):. Apoi în nicio religie, nici la azteci, nici la egipteni, nici la hinduşi, nici la fenicieini ori greci n-a înviat niciodată nimeni! Mircea Eliade, vine şi ne spune că în cazul unor zei care mor şi învie "e o speculaţie bazată pe jocul imaginaţiei cu privire la texte ambigue,  de regulă aparţinând literaturii latine târzii". Adică la sute, sau o mie de ani distanţă de dimineaţa Învierii lui Hristos!

5. Teoria mormântului greşit - zice că femeile, habauce de cap ar fi nimerit în alt cavou! Raportul istoric menţionează că Isus nu a fost înmormântat într-un cimitir public, ci într-un mormânt privat, într-un loc privat, fără alte cavouri în preajmă! Cum era să greşească. Nu trecuseră decât o zi şi două nopţi. Apoi mormântul fusese sigilat. Un grup de oameni auvăzut. Apoi au fugit Petru şi Ioan, şi alţi ucenici la mormântul cunoscut. Ei ar fi fost indignaţi dacă ar fi fost păcăliţi. Dar gărzile romane, preoţii, n-ar fi scos mortul din cavoul de piatră! Însă nu au avut de unde să-L ia!

Concluzie
Nu există nici un dubiu, învierea lui Isus Hristos este cel mai veridic moment din istorie. Avem mai multe dovezi despre ea decât despre orice personalitate antică!

Dacă n-ar fi fost înviere cine ar fi murit pentru o minciună? Dacă n-ar fi fost înviere Biserica n-ar fi rezistat! Dacă n-ar fi fost înviere am fi fost cei mai nenorociţi dintre oameni, credinţa ne-ar fi fost zadarnică, ne povăţuieşte apostulul Pavel! Dar Hristos a înviat din morţi! Asta e dovadă că e Fiul lui Dumnezeu!

Să credeţi din inimă că Hristos a înviat! Şi să mai credeţi că vom învia şi noi! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Hristos a înviat! Poate cineva să infirme?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu