youtube

sâmbătă, 17 februarie 2018

Apariție editorială: Nicolae Geantă - Lui Dumnezeu îi place să lipească cioburi

Nicolae Geantă scrie rareori acasă, în birou. De obicei scrie prin aeroporturi și gări de unde i se trage un nerv al frazei: frază suspendată de vreun anunț de la biroul de informații. Atunci pune punct, învălmășește totul în servietă și pleacă... Trăiește pe fugă și scrie pe fugă, dar în veacul grăbit în care se citește tot pe fugă e ușor de înțeles. Și până la urmă acesta e rostul scrisului.

(Vladimir Pustan, pastor, președinte Fundația Cireșarii)

Abordarea pastorului Nicolae Geantă este directă, pragmatică, plină de forță, transparentă, adresându-se cititorilor curajosi. Subiectele sunt diverse, explicate doar în câteva propoziții, însă încearcă cu succes să surprindă trăirile zilnice care compun viața - aceasta bucată de timp încadrată între cele două certificate: de naștere și de deces (Luigi Mițoi, pastor Bethany Chicago)

Provocare. Profunzime. Pigment. Aceste cuvinte îl descriu pe profesorul Nicoale Geantă, fie când predică sau scrie. E curajos dar plin de bun simț. Eclectic, enciclopedic, relevant - atât pentru student cât și pentru șomer. N-are idei sterile și nici nu plictisește. Se vede că e inspirat de sus, și se simte c-a fost recuperat de jos. Dintre cioburi. Și asta e avantajul acestor devoționale (Cristian Barbosu, pastor Harvest Arad)

Modestia lui Nicu m-a limitat la doar câteva rânduri. Estetica lui i-a dat o haină intelectualistă care poate fi văzută greșit de necunoscător. Dragostea de Dumnezeu și dorința de-a lipi cioburi îl îndrumă în folosirea Cuvântului peste mări și țări ca pastor evanghelist. Aceasta l-a deschis în continuare și către consiliere, iar pasiunea de-a învăța, deși fiind deja ticsit de cărți și titluri, m-a determinat să-l iau cu mine la consiliere și evaluări psihiatrice. Cu puțini pastori am reușit această performanță. Iubirea lui de Dumnezeu nu poartă filactere ci mii de km parcurși pentru a spune oamenilor Vestea Bună. Lucrarea sa ca dascăl ce împletește formarea cu evanghelizarea este subiect de best seller. Vocea sa reflexivă din devoționale te invită să-L cunoști și să-L urmezi pe Cristos. Dumnezeu să te binecuvânteze, Nicule! (Dr Vlad Schlezak, MSc, London, medic psihiatru creștin, consilier și autor
creștin, Fondator Clinica și Școala de Consiliere Creștină Multidisciplinară)


5 comentarii:

  1. Draga Nicu ! Îmi spui te rog, cum as putea obtine aceasta carte. Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa vina un prieten al meu din Luxemburg acasa. Fie ii dau lui sau iti trimit prin posta...

      Ștergere
  2. Bună seara! As putea să vă trimit un e-mail cu adresa mea ca să pot cumpăra cartea, vă rog?

    RăspundețiȘtergere