youtube

sâmbătă, 31 martie 2018

Doamne, fă să țină cuiele! - de Nicolae.Geantă

Cineva îmi spunea zilele trecute că după un timp de la întâlnirea cu Domnul are tendința de a o lua înapoi... Ca evreii după ce-au trecut Marea Roșie. Simte că nu se descurcă. Nu poate birui... Întrebare: oare se poate eșua în trupul lui Hristos?

Pavel le spune Galatenilor (2:20) că în urma răstignirii împreună cu Hristos nu mai trăiește el, ci Domnul. Și cine trăiește cu Domnul are o viață de biruință. Ba e mai mult decât biruitor! Și totuși?
Unii credincioși nu experimentează viața de biruință. Nu au o ortopraxie, cum spunea un pastor. O trăire dreaptă. Gallup spunea că numai 13% din creștini pot trece de la ortodoxie / credință dreaptă (nu e vorba de cea a bisericii tradiționale!) la ortopraxie (teorie practică). Adică numai atâți să fie răstigniți?

Cine ar mai investi într-un liceu unde numai 13% din copii devin absolvenți, într-o echipă sportivă care are eșec 87%, într-un spital unde numai 13% din bolnavi se vindecă, într-o firmă unde numai 13% din muncitori își fac datoria? Și totuși Dumnezeu continuă investiția în Biserică!



Spre deosebire de Gallup eu cred că cei ce aduc roade sunt mai mulți. Conform Bibliei, un sfert: 25%. Oare ce impact ar avea dacă 25% dintre creștini ar fi răstigniți în Isus. Dacă un sfert din cei peste 2,2 miliarde de ucenici ai Nazarineanului ar trăi viața de victorie? Dacă ar intra în destinul lor?

M-am hotărât să spun prietenului de mai sus, dar și celorlați 87%, că ar trebui să pună în practică rugăciunea unui bătrân: ”Doamne, fă să țină cuiele!”, Căci, dacă se rup, firea nu mai stă răstignită pe Cruce!

După ce l-au ovaționat pe Domnul la Florii, evreii i-au întors spatele peste cinci zile la Cruce! La Golgota nu au vrut să fie și ei răstigniți. Decizia i-a costat 2000 de ani de eșecuri. Pe ei, aleșii care ar fi trebuit să trăiască biruința!

Rămîi răstignit împreună cu Hristos! Apoi, vei trăi la capacitate maximă!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu