youtube

miercuri, 23 mai 2018

Zece sfaturi pentru absolvenții mei - de Nicolae.Geantă



În viață veți întâlni destul de des oameni falși, ipocriți, care vor să vă înșele. Voi să rămâneți cinstiți oricum!

Oamenii vă vor șușoti pe la spate oridecâteori veți construi ceva solid, de durată. Și asta o fac nu din dragoste, ci din... invidie. Voi să construiți oricum!

Cu cât veți urca mai sus pe treptele succesului, cu atât mai mult vi se vor înmulți dușmanii. Voi să căutați succesul oricum!

Oamenii vă vor pune bariere oridecâteori înaintați. E mai ușor să le faci vânt pe scări decât să-ți tragi semenii sus pe munte! Voi sa înaintați oricum!

Încercările vieții sunt la urma urmei ce vrei să faci. Piatra de care se împiedică unul poate fi treapta pe care urcă altul...

Unii oameni după ce au fost iertati vor continua să vă greșească. Sunt firești, iraționali, egoiști... Voi să îi iertati oricum!

Oricât de mult bine ați face, oamenii vor uita rapid. Fiți buni oricum! Iar dacă nu puteți face binele încercați măcar să nu faceți răul!

Să știți că viața are și eșec. Nu vreau să știu că nu ați alunecat, că nu ați căzut, ci că nu ați rămas căzuți. Numai copacii când cad nu se mai ridică! Voi să nu uitați că aveți aripi!

Da-ți oamenilor tot ce aveți mai bun și aproape sigur nu va fi niciodată de ajuns. Totuși, coi să da-ți lumii tot ce aveți mai bun, oricum!

La urma urmei este între voi și Dumnezeu. N-a fost niciodată între voi și ceilalți, oricum! 

Dați Cezarului ce e al Cezarului, și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu! Nu veți dezamăgi pe nimeni!

V-aștept în Cer, la poarta 7. Pe acolo unde intră românii!

Nicolae.Geantă
Colegiul Tehnic Constantin Istrati Câmpina
23 mai 2018

Un comentariu:

  1. Superbe si adevarate citate si atât de prfecta poarta 7 ! :)
    Sa fii iubit si fericit, împreuna cu toti cei dragi !
    Mult har si pace !

    RăspundețiȘtergere